Kort geding in witwaszaak HWS

DEN HAAG - Op de plek waar volgens het OM mogelijk DNA-materiaal gevonden is, is de verdachte nooit geweest zegt advocaat De Witte. Zijn cliënt heeft volgens hem dus niets te vrezen. Het is volgens De Witte vooral een principiële kwestie: "Als iedereen zomaar zou moeten meewerken wanneer mogelijke DNA-sporen zijn gevonden, dan wordt de rechtsstaat verder uitgehold." Volgende week doet de rechter uitspraak.

Dekmantel

Eind 2011 startte het OM een grootschalig onderzoek naar hoogwerkersbedrijf HWS in Kapelle. Het bedrijf zou als dekmantel hebben gediend voor handel in softdrugs en het witwassen van crimineel geld. Begin november vorig jaar werden bij het bedrijf en panden rondom Goes 35 voertuigen, een partij softdrugs en ruim 60.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

Hennep

Ook de hennepkwekerij van de 27-jarige verdachte in Vlissingen werd opgerold. Hij bekende zijn betrokkenheid bij de kwekerij, maar ontkende dat hij iets met de witwaspraktijken te maken had.

Justitie ontkent dat, maar wil inhoudelijk niet op de zaak reageren voordat de zaak voor de rechtbank in Middelburg van start gaat. Dat is naar verwachting komend najaar.