Zeeuwse hartpatiënten vaker naar Breda

GOES -
De cardiologen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis staan sinds eind vorig jaar onder toezicht van de afdeling cardiologie van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. Het gaat om zes cardiologen die in Goes en Vlissingen werken.

Doorverwezen

Door de Brabantse supervisie worden patiënten vaker doorverwezen naar het dottercentrum in Breda in plaats van Terneuzen, aldus Klaverblad.

Ongelukkig

ZorgSaam in Terneuzen bevestigt het verhaal. Zij zien dat er steeds minder patiënten uit Goes doorverwezen worden naar Terneuzen. De directie wil daarover binnenkort overleg met de directie van het ADRZ. "Het is een ongelukkige situatie", volgens een woordvoerder. ZorgSaam wil verder niet op de zaak ingaan.

Toezicht

De cardiologen in Goes zijn onder toezicht van Breda gesteld. Hun individuele functioneren staat niet ter discussie, wel hoe ze als groep functioneren.

Hartbewaking

Ook was er een probleem met de controle van de hartbewakingsmonitoren, door een interne verhuizing van afdelingen. Dat is inmiddels opgelost. Volgens het ziekenhuis hebben de problemen niet geleid tot meer sterfgevallen.