Belgen overspoelen Nederlandse reisbureaus

SLUIS -
"Veel Belgen weten dat het in veel gevallen goedkoper is om bij een Nederlandse reisorganisatie te boeken. Daarom is zo'n negentig procent van mijn klanten Belg. Ik maak altijd een prijsvergelijking met de Nederlandse en Belgische aanbieders. Vaak is het zo dat vliegen vanuit Nederland goedkoper is. Het prijsverschil kan oplopen tot in de honderden euro's", vertelt Marjo Hellendoorn van Lotus Reizen.

Vakantie

Een tweede reden waarom het voor Belgen aantrekkelijk is om in Nederland te boeken, is omdat veel van hun vakanties buiten de Nederlandse vakantieperiode vallen. Zij boeken dus in feite buiten het 'vakantieseizoen', terwijl het in hun eigen land nog wel vakantie is. "Andersom kan dat soms voor Nederlanders ook voor een prijsverschil zorgen door bij een Belgische touroperator te boeken", zegt Hellendoorn.

Prijsverschil

Voor de Belgische klanten is het prijsverschil de voornaamste reden om naar een Nederlands reisbureau te gaan. "Het scheelt in mijn geval 800 euro met een Belgische reisaanbieder. Maar daarvoor moet ik wel vanaf Schiphol vliegen en heb ik geen transfer vanaf het vliegveld naar het hotel. We gaan het een keer proberen en dan zien we wel of dat prijsverschil het waard is", vertelt een Belgische mevrouw.