150 gedwongen ontslagen bij Neckermann

SINT-JANSTEEN -
Het personeel van de drie vestigingen is donderdagavond in St Jansteen ingelicht door de directie van Neckermann Benelux. Volgens vakbond FNV Bondgenoten reageerden de werknemers geschrokken, omdat ze zoveel ontslagen niet hadden zien aankomen. "Omdat het met het moederbedrijf van Neckermann in Duitsland niet goed gaat, hadden ze wel een nieuwe reorganisatie zien aankomen. Maar dat die zoveel banen gaat kosten, heeft de mensen overvallen", aldus Niels Suijker van FNV Bondgenoten.

Internet

Neckermann wil zich nog meer gaan richten op de verkoop via internet. De printcatalogus en het eigen textielaanbod wordt op korte termijn stopgezet, heeft commercieel directeur Kurt Stalens van Neckermann Benelux gezegd op de personeelsbijeenkomst. De omschakeling naar een internetbedrijf heeft de afgelopen jaren al eerder tot reorganisaties en banenverlies geleid.

Sociaal plan

Volgens FNV Bondgenoten heeft de directie van Neckermann Benelux donderdagavond meteen duidelijk gemaakt dat er weinig tot geen geld is voor een sociaal plan voor de 150 werknemers die moeten vertrekken. De vakbond vindt dat onacceptabel en gaat daarover volgende week woensdag met haar leden praten. "Bij een eerdere reorganisatie vorig jaar was er nog wel geld voor een goed sociaal plan". aldus Suijker. "Wij vinden het vreemd dat er nu opeens geen geld meer is". Ook vindt Suijker dat Neckermann zich moet realiseren dat er in de omgeving weinig vervangende werkgelegenheid is.