KNMI waarschuwt voor gladheid in Zeeland

OOST-SOUBURG -
Het extreme weer houdt volgens de
aan tot 18.00 uur. Daarna gaat de ijzel waarschijnlijk over in sneeuw. Verwacht wordt dat er 5 tot 8 centimeter valt, lokaal kan meer dan tien centimeter vallen.

Meldingen

Er zijn bij Omroep Zeeland meldingen van gladheid binnengekomen uit onder meer Goes, Wolphaartsdijk, Middelburg en Oost-Souburg.

Strooiwagens

Zo'n 15 man is voortdurend bezig met de gladheidbestrijding in Zeeland. Strooiwagens rijden af en aan door de provincie, zegt Robbie Vereecken, coördinator gladheidsbestrijding bij de Provincie Zeeland. "Als er een regenbuitje overheen gaat spoelt het zout weg en moet je weer opnieuw strooien. Sommige provinciale wegen heb ik vandaag al drie keer gehad."

Ongeluk

Ondanks het strooien gebeuren er toch ongelukken door de gladheid. Zo is vanochtend rond half twaalf een automobilist gewond geraakt bij een ongeluk in Hengstdijk. De bestuurder of bestuurster van een auto was in de Sint Josephstraat van de dijk afgeraakt, vermoedelijk door gladheid. Het is nog niet duidelijk welk letsel de gewonde heeft opgelopen.

Afgelast

Vanwege de gladheid is een aantal rij-examens in Zeeland afgelast. Ook de dienstregeling van de NS en van busvervoerder Connexxion zijn verstoord door de gladheid.

Weer

Bekijk ook de weerpagina van Omroep Zeeland voor meer informatie over het weer in Zeeland.