De Snuffelhoek krijgt nieuwe locatie

VLISSINGEN -
De huur voor het nieuwe pand is ruim twee keer zo hoog als voor het huidige pand en dat neemt manager Mieke Beekmans van De Snuffelhoek de gemeente zeer kwalijk. Ze voelt zich in de steek gelaten, omdat de gemeente haar niet heeft geholpen bij haar zoektocht naar een nieuw pand. Daardoor was de Snuffelhoek uiteindelijk overgeleverd aan de particuliere markt en dus aan hogere huurprijzen. "Ik dacht dat wij na veertien jaar toch wel bewezen hadden dat de kringloopwinkel en de klusjesdienst noodzakelijk waren, maar nee hoor, geen enkele inspanning van de kant van de gemeente."

Vrijwillig

De Snuffelhoek wil er met de winkel en de klusjesdienst zijn voor mensen die het financieel niet breed hebben. Iedereen werkt er vrijwillig, waardoor de prijzen laag gehouden kunnen worden. Beekmans hoopt dat de gemeente financieel wil bijstaan bij de verhuizing en de huur voor de eerste paar maanden van het nieuwe pand.

Gemeente

Volgens een woordvoerder van de gemeente Vlissingen is er wel degelijk moeite gedaan om een ander pand voor De Snuffelhoek te vinden. "Maar alle voorstellen werden van tafel geveegd."