Wethouder in gesprek met bewoners over Kop van de Noordstraat

TERNEUZEN -
In de Nieuwstraat zouden zorgappartementen komen en aan de Kop van de Noordstraat lagen plannen voor 6.000 vierkante meter nieuwe horeca- en winkelruimte. Maar er was geen animo voor nieuwbouw, ondernemers hebben geen interesse om de panden te huren en ook zorginstelling het Gors, die de appartementen in de Nieuwstraat zou huren, heeft zich teruggetrokken.

Oproep

Zowel de Kop van de Noordstraat als de Nieuwstraat-Zuid zijn sterk verpauperd. De Terneuzense ondernemerskoepel Centrum Management deed vorige week in een brief een oproep aan de gemeenteraad om maatregelen te nemen. Nu de nieuwbouwplannen niet doorgaan, willen de ondernemers dat de gemeente iets doet om het gebied aantrekkelijker te maken.

Ideeën

De gemeente is dat ook van plan en vraagt daarom de mening van de bewoners van de binnenstad. Tijdens een extra vergadering van de wijkraad mogen bewoners met ideeën komen over de invulling van de locaties. 'Moet het betegeld worden, liever gras? Het is uw kans om dat aan te geven. U zult het begrijpen, het mag niet te veel kosten.....', schrijft de wijkraad in een uitnodiging aan de bewoners.