Zaamslag ruim langs Terneuzen in beker

OOST-SOUBURG - Grote man bij zaterdag eersteklasser Zaamslag in het duel tegen zondag eersteklasser Terneuzen was Peter Dieleman, die twee goals en een assist voor zijn rekening nam. In een gelijk opgaande eerste helft opende de spits van Zaamslag in de 14e minuut de score en vlak voor rust scoorde Dieleman na een snel genomen vrije trap van Joris Rademakers de 2-0. Vlak na rust was Dieleman de aangever bij de 3-0 van Ugür Kahveci.

Kloetinge nam revanche voor de 2-0 nederlaag die de ploeg zaterdag leed tegen Goes, door in Vlissingen met 0-4 van GPC te winnen. Halverwege de eerste helft scoorde John Schot na slecht uitverdedigen van GPC de 0-1. Na de rust zorgden Mats Willemse, opnieuw Schot en een penalty van Corné Schilperoort voor de 4-0 eindstand.

Breskens plaatste zich als eerste Zeeuwse club voor de volgende ronde in de districtsbeker. De zondag vierdeklasser won zelf met 4-0 bij Hoofdplaat en kan door het gelijkspel van VC Vlissingen (zat) tegen Kwadendamme niet meer van de eerste plaats in de poule gestoten worden.

De meest trefzekere Zeeuwse club van de avond was Colijnsplaatse Boys, dat thuis met 9-1 van DZC'09 won. Komend weekend staat de volgende speelronde in de districtsbeker op het programma.