Middelburger gaat voor 'miljoenen' stadion RBC kopen

OOST-SOUBURG - "Ik kan zo het aangename met het nuttige combineren", legt Hermsen zijn aankoop toe. "Ik vind het leuk dat RBC weer in het stadion kan gaan voetballen, maar ik zie het ook als een goede investering. We gaan bekijken of er bijvoorbeeld ook jeugdinterlands gespeeld kunnen worden en het is ook geschikt voor evenementen zoals optredens. Verder zitten er een restaurant en een aantal kantoren in het stadion. We gaan ervan uit dat dit alles bij elkaar een positieve exploitatie oplevert."

Miljoenen

Hermsen wil niet zeggen hoeveel hij voor het stadion betaalt, maar hij laat wel los dat het gaat om 'miljoenen'. Volgens Omroep Brabant betaalt Hermsen 1,3 miljoen euro. De zakenman is verbaasd vanwege de grote aandacht voor de deal. "Voor mij is het een gewone onroerend goed-deal, maar ik geloof dat heel Nederland vrijdag naar de presentatie komt. Het leeft blijkbaar nogal en dat had ik niet verwacht."

Betaald voetbal in Zeeland

Hermsen is directeur van het Middelburgse staalbedrijf Herstaco BV en was eind jaren tachtig één van de initiatiefnemers voor betaald voetbal in Zeeland. Later was hij als hoofdsponsor verbonden aan hoofdklasser Veere. Zijn broer Jos Hermsen is de huidige voorzitter van RBC.

Failliet

Eerstedivisionist RBC Roosendaal ging twee jaar geleden failliet. RBC maakte vervolgens een doorstart in het vijfde klasse van het amateurvoetbal, waarin het dit seizoen kampioen werd.