Scholieren Pontes Lyceum winnen filmprijs

GOES -
Juryrapport
In het filmpje zijn meiden van zestien op ontdekkingstocht door Goes te zien. Liefde, dromen en avontuur zijn de thema's. Volgens de jury neemt het filmpje de kijker helemaal mee in de wereld van een nieuwe generatie jongeren en ga je als het ware mee op ontdekkingstocht. Het filmpje is door de jongeren die in de film te zien zijn zelf gemaakt.

EK voetbal

Alle jongeren in Goes tussen de 10 en 23 jaar konden meedoen aan de filmwedstrijd. Uiteindelijk haalden 8 filmpjes de eindstreep. Een aantal ging ook over het EK voetbal waarbij Goese jongeren hun visie gaven over het debacle van het Nederland elftal.

Prijzen

De winnaars gaan gratis naar de film en krijgen een 3-gangen menu in Goes. Ook mogen de makers van 'Young Blood' onder professionele begeleiding een filmpje maken bij Omroep Zeeland. Dat gebeurt na de zomer tijdens een dagje meekijken achter de schermen bij de omroep.

Initiatief

Het persbureau 'Newz Goes Around' is een initiatief van de gemeente Goes en het jongerenwerk van SMWO, Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio.