Trainer Eric Hellemons blijft botsen binnen Hoek

HOORNAAR -
Uitspraken

Hellemons deed zijn uitspraken afgelopen zaterdag na de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Stedoco. "De laatste weken zijn behoorlijk wat dingen gebeurd bij de club Hoek, ook binnen de spelersgroep", zegt Hellemons. "Ik heb de spelersgroep daar ook op aangesproken. Ze moeten zich meer als groep gaan gedragen en ook meer spirit tonen."

Kritiek

Aanvoerder Giovanni Siereveld is het niet eens met de kritiek van zijn trainer. "Scherp zijn en meer voor elkaar over hebben zijn termen waar ik weinig mee kan. Iedereen gaat op zaterdag het veld op om te winnen. Een vriendenploeg zijn? Dat kan alleen op een laag niveau, niet in de hoofdklasse. Als je tien vrienden hebt, kunnen er waarschijnlijk hoogstens drie goed voetballen."

Afspraken

Het grootste probleem van Hellemons ligt echter niet bij de spelersgroep, maar bij het bestuur van de club. "Je moet je ding willen doen met drive en passie. Of je nou vrijwilliger bent of trainer. Ik zeg niet dat de mensen bij Hoek dat niet doen, maar de club moet wel eens nadenken over hoe dat bij elkaar gebracht kan worden. Dat vind ik echt. Je moet een keer of vier in de week naar Hoek toe, dan verwacht je wel dezelfde passie en drive en ambitie van de mensen terug. En dat mag ik ook vragen, vind ik. En de club moet zich afvragen of dat ook wel zo is."

Aanpassen

Siereveld denkt dat zijn trainer, die jarenlang als speler (RBC) en assistent-trainer in het profvoetbal actief was, moeite heeft zich aan te passen. "Dat is niet alleen met de trainer zo, maar dat zie je ook met spelers die van een hoger niveau komen. Die zijn luxe gewend en als je dan naar Hoek komt moet je je aanpassen."
Opstappen
Ondanks zijn ergernis heeft Hellemons nog niet aan opstappen bij Hoek gedacht. "Ik ben een vechter en heb met mijn volle verstand een contract voor één seizoen getekend. Dat heeft Hoek ook gedaan. Opgeven zit ook niet in mijn karakter", aldus de trainer.