Kloveniersdoelen wordt nieuw cultureel centrum

MIDDELBURG -
Cinema Middelburg verhuist van de Schuttershofstraat naar de Kloveniersdoelen. De filmzaal komt in een doosconstructie, om geen last te hebben van omgevingsgeluid en omdat van het oude monument de ramen niet geblindeerd mogen worden.

Muziek

Het grand café komt in de ruimtes ernaast. In het achterste gedeelte komt een plek voor live muziek. De omsloten achtertuin wordt een door groen omgeven terras en in het souterrain komt een feestzaal annex vergaderruimte.
Voor mensen die moeilijk ter been zijn, wordt in de tuin een hellingbaan aangelegd en een lift naar de eerste verdieping.

Leegstand

De Kloveniersdoelen staat sinds 2004 leeg. Toen verhuisde de Stichting Nieuwe Muziek naar de Grote kerk in Veere. Er waren in al die jaren plannen om het gebouw om te bouwen tot een debatcentrum, een Graduate School of Music en een telescoopmuseum. Maar geen van deze plannen zijn van de grond gekomen.

Pianolessen

Door een geschil tussen de gemeente Middelburg en pianoleraar Govert Mingele, die de ruimte huurde voor pianolessen, heeft de verbouwing twee jaar vertraging opgelopen.