De Reu geëmotioneerd op bijeenkomst Thermphos

MIDDELBURG - Daarbij kwam aan het licht dat commissaris van de koningin Karla Peijs en De Reu op gesprek zijn geweest bij de ambassadeur van Kazachstan in Nederland in een poging Thermphos te laten doorstarten onder Kazachstaanse vlag.

Voortekenen

Zo'n 150 oud-werknemers van de fosforfabriek kwamen op de bijeenkomst in Middelburg af. Zij waren vooral benieuwd waarom de overname van het bedrijf ondanks goede voortekenen tóch strandde.

Teleurgesteld

Na afloop reageerde een aantal van hen teleurgesteld. ,,Ik vraag me af of we ooit antwoorden krijgen'', aldus één van hen.

Zalco

De Thermphos-mensen kregen te horen dat er nog steeds wordt geprobeerd hen via een zogenaamd mobiliteitscentrum aan de slag te krijgen, zoals ook bij tal van oud-Zalcowerknemers is gebeurd. Over twee weken moet duidelijk zijn of er genoeg geld is om Thermphosmensen daarin onder te brengen.
Provinciebestuurder De Reu vindt dat Zeeland zich moet richten op het aantrekken van relatief kleine bedrijven in plaats van op grote firma's met honderden werknemers.