Snelheidsduivel raast door Zeeland

OOST-SOUBURG - De bestuurder racet met hoge snelheid verschillende keren over de nieuwe N57 waar maximaal 80 kilimeter per uur is toegestaan en de A58. In het filmpje is, behalve de omgeving, ook de snelheidsmeter van een groene motor te zien.

Voetbal

Het filmpje zou zondagavond zijn opgenomen. Het was toen bijzonder rustig op de wegen omdat heel veel mensen naar de wedstrijd Nederland - Portugal op het EK zaten te kijken.

Politie

Bij een overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u wordt het rijbewijs ingenomen en bij overschrijding met 100 procent wordt de motor in beslag genomen. Tenminste, als de bestuurder wordt gepakt. De politie weet niet wie de motorrijder is en gaat volgens woordvoerder Mireille Aalders ook geen werk maken van het opsporen van de dader: "De beelden kunnen zijn gemanipuleerd ".

Type motor

Volgens motorkenner Chris Kole van Motor 2000 in Heinkenszand gaat het om een Kawasaki ZX-9 of 12. Dat is een zware motor die alleen mag worden gereden vanaf 23 jaar. Dit type motor was vroeger populair, 10 tot 15 jaar geleden maakten racemotoren 50 tot 60 procent uit van de omzet. Tegenwoordig is dat nog maar 10 procent.