Schip gezonken voor Zeeuwse kust; 4 opvarenden overleden

NOORDZEE - Het ongeval gebeurde zo'n 55 kilometer uit de kust van Schouwen-Duiveland. Volgens de reddingmaatschappij KNRM is tot 2.00 uur 's nachts gezocht naar de vermiste personen. Toen waren de weersomstandigheden en het zicht te slecht geworden om verder te zoeken. 's Ochtends wordt bij daglicht verder gezocht, als de omstandigheden dat toelaten.

Opvarenden

Rond half 10 woensdagavond werden door de KNRM 4 reddingsvlotten met opvarenden gesignaleerd. Eén helikopter is met 4 personen naar Rotterdam gevlogen. Zeven overlevenden zijn met een heli naar Koksijde gebracht. Twee personen zijn door omliggende schepen gered. De KNRM sluit uit dat de 11 vermisten door andere schepen aan boord zijn genomen.

Reddingsoperatie

Bij de reddingsoperatie waren vier boten van de KNRM betrokken, waaronder Neeltje Jans en Breskens. Twee fregatten van de Koninklijke Marine assisteren bij de zoekactie.
In de linkerkolom staat een gesprek met Rob van Tricht van de KNRM, dat is opgenomen vlak nadat de reddingsschepen waren teruggekeerd.

Baltic Ace

De Baltic Ace vaart onder de vlag van de Bahamas en was afkomstig uit Zeebrugge en onderwerg naar Kotka in Finland. Het schip is 148 meter lang en 25 meter breed.

Corvus J

De Corvus J vaart onder Cypriotische vlag en had Antwerpen als eindbestemming. Het schip is 135 meter lang en 20 meter breed en heeft een diepgang van 6 meter.

Vissersboot

RTV Rijnmond had een gesprek met schipper Rene Sperling uit Ouddorp. Hij was met zijn vissersboot vlak bij het ongeluk toen het gebeurde.
De locatie van de Baltic Ace volgens Marine Traffic.
Video-materiaal van de Baltic Ace:
fotos: Peter Beetjes, Hans Francken