Zeeuwse open brief aan Rutte trekt aandacht

OOST-SOUBURG - De Boevere, ondernemer in Sluis, social media-deskundige en liberaal, legt in de brief aan Rutte uit waarom ze begin dit jaar haar lidmaatschap van de VVD heeft opgezegd. Ze verwijt de premier de liberale beginselen te verkwanselen.

Weigerambtenaar

De laatste weken heeft de VVD de koopzondag, de bewaren tegen ambtenaren die weigeren homo's te trouwen en het recht op zelfbeschikking van ouderen overboord gezet. De steun van de SGP is meer waard dan de beginselverklaring van de VVD, zo meent De Boevere. En een echte liberaal zou de kriebels moeten krijgen van de standpunten van de SGP, zo staat in haar brief.

Reacties

PvdA-kamerlid Diederik Samsom noemt de brief 'Meer dan indrukwekkend', Voormalig GroenLinks voorvrouw Femke Halsema spreekt van een 'mooie brief'. Andere prominenten als opiniepeiler Maurice de Hond en Volkskrant-journalist Jean Pierre Geelen retweeten de brief op twitter. De brief is ook geplaatst op Joop.nl, de opiniepagina van de VARA. De Boevere zelf zegt de impact van haar brief een beetje onderschat te hebben.