Partij voor de Dieren tegen komst kerstcircus

OOST-SOUBURG -
Volgens de partij maakt met name de olifantendompteur van het circus zich schuldig aan mishandeling van de enige olifant van het circus: Betty. De Partij voor de Dieren noemt het "onbegrijpelijk dat juist voor dit circus is gekozen''.

Kerstgedachte

Daarbij strookt het volgens de partij absoluut niet met de kerstgedachte om een mishandelde olifant kunstjes te laten doen.

Misbruik

De Partij voor de Dieren is tegen het gebruik en misbruik van wilde dieren in circussen. Tegen dit circus, en met name de verzorger van de olifant , is aangifte gedaan door ''Wilde Dieren de tent uit'', een initiatief om het inzetten van wilde dieren in circussen te verbieden.

Pijn

"Olifanten zijn kuddedieren en Betty leeft al jaren alleen. Daarnaast is zij stelselmatig mishandeld om haar kunstjes af te dwingen. De gezondheid van Betty wordt stelselmatig en zonder redelijk doel geschaad. Betty wordt onder meer pijn en letsel aangedaan door het prikken van een haak in haar gevoelige huid. Het is echt onbegrijpelijk dat de gemeente Vlissingen dit circus inclusief haar verzorger, lees beul, een podium geeft'', aldus de Partij voor de Dieren.