Ter Weel genomineerd voor communicatieprijs

OOST-SOUBURG -
Zorggroep Ter Weel biedt zorg aan zo'n 600 Zeeuwse ouderen in verpleeg- en verzorgingstehuizen in Goes, Krabbendijke, Yerseke, Hansweert en Kruiningen.

Communicatieprijs

De Medisch Contact Communicatieprijs 2012 is een initiatief van Stichting Voorlichting Patiënten (SVP) en het tijdschrift Medisch Contact. De prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt. Ter Weel doet dit jaar voor het eerst mee.

Dossier opengesteld voor familieleden

Per 1 juli is het zorgdossier van een aantal cliënten digitaal opengesteld voor familieleden. Ze kunnen direct reageren op dingen die verpleegkundigen en verzorgenden in de overdracht aan elkaar schrijven. In de landelijke verpleeg- en verzorgingshuissector is Zorggroep Ter Weel de eerste organisatie die dit doet. In de gehandicaptenzorg gebeurt dit al wel, maar in de ouderenzorg is het uniek.

Andere genomineerden

De andere genomineerden voor de communicatieprijs zijn het Sophia Kinderziekenhuis met het Studententolkenteam en NIVEL met een website voor erfelijkheidsonderzoek naar borstkanker.

Prijs

De prijs bestaat uit een kunstwerk gemaakt door de Limburgse kunstenaar Lei Hannen en een geldbedrag van 2000 euro voor de eerste prijs.