Mysterieus geluid is in rook opgegaan

OOST-SOUBURG -
Probleem opgelost

"Het lijkt erop dat iemand heeft ontdekt dat het aan zijn cv lag en het probleem heeft opgelost", zegt buurtbewoner Marjolein Rovers-de Vries. "Ik slaap in ieder geval een stuk beter." Wel was er een nieuwe melding op Twitter van iemand die het geluid heeft gehoord, maar die melding staat op zichzelf. Verder heeft niemand uit de buurt iets gehoord.

Dagelijks

Het geluid was sinds eind januari - onregelmatig - hoorbaar. Maar sinds vorige week hoorden buurtbewoners het drietonige geluid dagelijks. Exact om de tien minuten. Het bezorgde enkelen slapeloze nachten. Vooral omdat niemand wist waar het geluid precies vandaan kwam.

Speculatie

Het mysterie zorgde voor veel speculatie op social media. De reacties liepen uiteen van een afzuigkap tot het windorgel van Vlissingen. De meeste mensen dachten dat het een slecht afgestelde cv-ketel was.

Handhavers

De gemeente Vlissingen stuurde handhavers langs om het geluid te achterhalen. Tevergeefs, want ook die bleken geen idee te hebben waar het vandaan kwam. Wel riep de gemeente mensen op hun cv na te kijken. Sindsdien bleef het stil. Het lijkt erop dat 'het mysterie van Oost-Souburg' is opgelost.