"Verkoop paardenvlees heeft baat bij commotie"

GOES -
Volgens slager Kees Minderhoud is met het vlees niets mis. "Het is fout gegaan omdat sommige fabrikanten willens en wetens bij hun produkten niet willen vermelden dat er paardenvlees in zit". De slager roemt het malse vlees om de zoete smaak.

Enquete

Van de Nederlanders heeft 81 procent geen morele bezwaren tegen het eten van paardenvlees, blijkt uit een peiling van Maurice de Hond, in opdracht van NU.nl. Een nog groter deel (90 procent) vindt het zelfs prima als het verkrijgbaar is in de supermarkt, mits het eerlijk wordt vermeld. Meer dan de helft van de ondervraagden (61 procent) heeft al eens paardenvlees gegeten. Van de mensen die dat niet hebben gedaan, is slechts 11 procent van plan het eens te proberen.

Onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is sinds vorige week bezig met een grootschalig onderzoek naar sporen van fraude met paardenvlees. Bij bedrijven worden monsters genomen van vleessnippers, gehakt en levensmiddelen waarin vlees is verwerkt. Er wordt gekeken of er paardenvlees in producten is verwerkt, terwijl er volgens het etiket rundvlees in zou moeten zitten.