Discussie over opzet Zeeuwse crosscompetitie

OOST-SOUBURG -
Eén van die volgers is Jan Roose uit Goes. "Mijn kritiek is dat de Zeeuwse crosscompetitie veel te versnipperd georganiseerd wordt. Junioren, senioren en vrouwen lopen door elkaar en dat komt de strijd niet ten goede. Daarnaast heb ik het gevoel dat de mensen van de VZA (Vereniging Zeeland Atletiek) het organiseren van de crosscompetitie als een verplicht nummertje zien. Je moet je wedstrijden toch met passie promoten."

Roose heeft nu besloten drie eigen wedstrijden te organiseren met het doel een kwaliteitsslag te maken in het Zeeuwse veldlopen. "Ik hoop dat het gaat lukken. Ik vind ook dat de Zeeuwse toppers en subtoppers een voorbeeldfunctie hebben en voor de Zeeuwse wedstrijden zouden moeten kiezen", zegt Roose.

Anton Vael is namens VZA coördinator van de Zeeuwse crosscompetitie. Hij is blij met het initiatief van Roose, maar herkent zich niet in al diens woorden. "De wedstrijden in de crosscompetitie worden wel degelijk met passie georganiseerd. Maar wij staan uiteraard open voor positieve veranderingen. Als blijkt dat de wedstrijden die Jan gaat organiseren een succes zijn, kan ik me goed voorstellen dat wij daar aansluiting bij zoeken", zegt Vael. Ook Roose ziet dat wel zitten. "Ik hoop dat het zover komt."
De eerste wedstrijd die Jan Roose organiseert is op zondag 18 december in Heinkenszand. De volgende wedstrijd in de Zeeuwse crosscompetitie is op 26 november in Aardenburg.