De fanatiekste supporter heet Rinus en is 94 jaar

ARNEMUIDEN -
Geel-rood

Zijn liefde voor de club gaat ver. "Waarom ik dat doe, die gedichten? Omdat ik hou van deze club. Ik hou van het geel-rood van Arnemuiden."

Uit en thuis

Ondanks zijn hoge leeftijd is Rinus er nog iedere wedstrijd bij. "Uit en thuis", verklaart hij trots. Ook tijdens de derby tegen Nieuwland zit hij weer op de tribune. "Ik kom hier al meer dan 40 jaar, terwijl ik helemaal niet in Arnemuiden woon. Vroeger kwam ik hier als klein mannetje kijken naar de brandweer. Die grote wagens en brandweerspuiten vond ik geweldig. Toen is mijn liefde voor Arnemuiden geboren."

Dichten

Op een gegeven moment begon Rinus gedichten te schrijven over de wedstrijd, die hij dan na de wedstrijd ook voordroeg. "Vroeger reisde ik met een cabaretgezelschap door Zeeland. Daar heb ik het optreden aan over gehouden", vertelt Rinus. "Helaas ben ik de enige die nog leeft van dat gezelschap."

Supporter

"Eigenlijk is het not-done, een supporter in de kleedkamer", zegt trainer Carlos de Jonge. "Maar voor zo’n unieke supporter als Rinus maken we graag een uitzondering. Hij droeg al gedichten voor toen onze spelers nog niet waren geboren. Hij hoort bij het meubilair."

Vriend

"Hij is onze vriend", zegt aanvoerder Jannick Schaier. "Zo zien we hem. We zijn iedere keer weer vereerd als hij in de kleedkamer komt." Ronaldo Meijer valt Schaier bij: "Ik vind het knap dat hij op zijn leeftijd alles nog zo goed weet. Ik zit nog maar net bij het team, maar na mijn eerste wedstrijd kende hij mijn naam al. Voor supporters zoals hij, daar doe je het voor."

Kantine

Ondertussen is Rinus alweer vertrokken richting de kantine. Daar zitten de supporters ongeduldig te wachten op zijn gedicht. Ook in de kantine wordt de laatste zin van Rinus vol overgave meegebruld. "Ik denk dat er geen enkele andere club in Nederland is met zo’n supporter", zegt voorzitter Jacco Schroevers trots. "Rinus is uniek."