Onrust in buurt Heinkenszand na terugkeer 'bijlman'

HEINKENSZAND -
Sommigen hebben hun heil tijdelijk ergens anders gezocht. Enkelen zijn op het aanbod van de gemeente ingegaan om voor een korte tijd in een hotel, anderen slapen liever bij familie.
Bijl
Het kort geding tussen verhuurder R&B Wonen en de man die de deur van een buurtbewoner met een bijl bewerkte, dient dinsdag bij de rechtbank in Middelburg. In de zaak vraagt R&B Wonen de rechter de huurovereenkomst van de betreffende huurder stop te zetten.

Behandeling


De problemen met de betreffende buurtbewoner spelen al langer volgens de buurt. Zo zou hij psychische problemen hebben. Een gedwongen opname kan echter alleen door de rechter op burgemeester worden opgelegd. Of dat gebeurt is onduidelijk, omdat de gemeente geen uitspraken doet over specifieke gevallen.

OM

Het Openbaar Ministerie denkt eraan om in appèl te gaan tegen de beslissing van de rechter-commissaris. De rechter-commissaris besloot woensdag dat de man niet langer vast hoefde te blijven zitten. Dat betekent nu nog niets, maar als het OM gelijk krijgt zou de man weer aangehouden kunnen worden.