Bietentocht krijgt dit jaar geen subsidie

ZIERIKZEE -
Voorzitter Dik Hoogstad van de stichting betreurt het besluit van de Provincie. "Het plan was om
dit jaar een stuk aantrekkelijker te maken voor het publiek. Voor het eerst willen we alle schepen die van en naar Goes varen laten aanjagen door paarden. Een deel van de aangevraagde subsidie zou naar de eigenaren van de paarden gaan. Dit plan zullen we dus heroverwegen."

Krant

Daarnaast wil de stichting een krant uitgeven. "Daarin willen we bij een groot publiek duidelijk maken wat de Bietentocht inhoudt en wat de historie is."

Geschiedenis

De Bietentocht is een vierdaagse zeiltocht met zo'n twintig platbodems. Ze hebben allemaal suikerbieten aan boord. Op deze manier moet de geschiedenis van de Zeeuwe Beurtvaart levend worden gehouden.

Route

De vijftiende editie van de Bietentocht wordt dit jaar gevaren van maandag 21 oktober tot en met donderdag 24 oktober. Op maandag varen de platbodems een rondje Zierikzee. Voor het eerst in haar bestaan gaat de route van de bietentocht over het westelijke deel van de Oosterschelde. Ook Colijnsplaat en Burghsluis worden dan aangedaan.

Afsluitende tocht

Op dinsdag varen de schepen van Zierikzee naar Goes. Woensdag gaat de route van Goes naar het sluizencomplex Benedensas. De afsluitende tocht op donderdag gaat van Benedensas naar Willemstad.