Vermoorde Ten Napel belde 112 voor zijn dood

WESTDORPE -
Het levenloze lichaam van de 30-jarige Ten Napel werd
in een sloot in Westdorpe. Uit politieonderzoek is gebleken dat Ten Napel maandagavond tussen 21.00 en 22.00 uur in de Vincent van Goghstraat Axel is opgehaald. Volgens de politie is hij ingestapt in een donkerkleurige Ford Ka met een Belgisch kenteken.

Alarmnummer

Op diezelfde avond heeft Ten Napel tussen 23.00 en 23.35 uur verschillende keren het alarmnummer 112 gebeld. Over de inhoud van die gesprekken en de actie daarop kan de politie in het kader van het onderzoek niets zeggen.

Opsporing Verzocht

De politie in Zeeland vraagt dinsdagavond in het televisieprogramma 'Opsporing Verzocht' landelijke aandacht voor de moord op Michael ten Napel. De politie heeft eerder, op 15 oktober, in Sas van Gent een 41-jarige man aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van Michael ten Napel.

Slachtoffer

Ook heeft de politie vandaag meer bekend gemaakt over het slachtoffer. De uit Rijen afkomstige Michael ten Napel was vader van drie kinderen en volgens de politie een populaire man, die makkelijk contact maakte. Officieel had hij geen vaste woon- of verblijfplaats. Maar zelf noemde hij op facebook Tilburg, São Paulo en Middelburg als woonplaats. In elk geval hield Michael zich de laatste tijd vaak op in Zeeuws-Vlaanderen. Ten Napel had volgens de politie veel vrienden waarbij zijn interesses voor hardcore-muziek en vrouwen opvielen.