Ambiance denkt het te redden in de Hoofdklasse

SINT-JANSTEEN - "Dit is een vriendenploeg, die uit goede darters bestaat", aldus Stefaan Deprez, een van de vijf Belgen in de ploeg. De twee Zeeuwen die voor DC Ambiance gooien zijn Marc de Kesel uit Kloosterzande en Rob Henissen uit Axel.

Vorig seizoen werd Ambiance kampioen in de Overgangsklasse B en daardoor mag de ploeg uitkomen op het hoogste niveau. De verschillen met de andere teams zijn groot. "Bij Kjelvik, de tegenstander van het afgelopen weekend, laten ze Alan Norris uit Engeland meedoen. Qua sponsoring kan dat bij ons niet. Toch denk ik dat wij het gaan redden", zegt Marc de Kesel. Alan Norris staat in de top 25 van de BDO-ranking.

Grondlegger van de ploeg in Sint-Jansteen is Wim Lansman, uitbater van Café Ambiance. "D'r zit nog steeds een stijgende lijn in en ik hoop dat we Ambiance op de kaart kunnen zetten." Lansman hoopt dat zijn ploeg in de top vijf kan eindigen dit seizoen.

Na twee verloren wedstrijden staat Ambiance op de gedeelde laatste plaats in de Superleague Hoofdklasse. De volgende wedstrijd is op zaterdag 29 oktober, uit tegen
Dart Team Venlo.