Zeeuwen reageren geschokt op nieuws over Friso

WEMELDINGE -
Adrie Gijssel van de oranjevereniging in Wemeldinge zei dat hij het 'koud kreeg' toen hij het nieuws hoorde. Gijsel heeft de prins ontmoet tijdens Koninginnedag 2010 toen Beatrix en haar familie Wemeldinge en Middelburg bezochten.

Dramatisch

Siebe Kramer, oud-burgemeester van Kapelle, zegt dat het 'dramatisch' is dat Prins Friso onder de sneeuw is bedolven. Kramer begeleidde de koningin en haar gevolg, dus ook prins Johan Friso tijdens Koninginnnedag in Wemeldinge in 2010.

Enthousiast persoon

Burgemeester Koos Schouwenaar van Middelburg vindt het verschrikkelijk wat de prins is overkomen. Hij kent Prins Friso als een enthousiast en geïnteresseerd iemand. Schouwenaar begeleidde de koningin en haar gevolg tijdens Koninginnedag in Middelburg in 2010.
Wim Schuit van de Oranjevereniging Arnemuiden zegt dat hij erg geschrokken is van nieuws. "Het klinkt heel ernstig, maar ik hoop echt dat het nog goed komt."

Peijs

Karla Peijs, commissaris van de Koningin, maakt zich zorgen over de toestand van de prins. "Ik leef enorm mee met de koningin en haar familie en ik hoop vurig dat het goed met hem afloopt." Peijs bidt op dit moment voor het herstel van prins Friso.

Social media
Zeeuwen op Twitter reageren geschokt op het nieuws. Het nieuws over de prins was in Zeeland lange tijd trending topic.

Een greep uit de reacties.
'Een persconferentie van Rutte, dat klinkt als slecht nieuws', laat Petra de Boevere weten. In een andere tweet laat ze weten: 'Reanimeren na een kwartier, dat gaat vrijwel nooit goed.'
Hans Dekker:
"Sow, heftig nieuws. Hopen dat het allemaal goed komt. #Friso"

Huub Jagers

"De Prins ging overigens off-piste bij lawinewaarschuwing 4 van 5. Lijkt me ook niet heel erg verstandig. #Friso"

Ben Lockefeer

"Prins Johan Friso bedolven door lawine in Lech. Gereanimeerd en nog in levensgevaar. Bad news."

Danny van Oost:
"Laten we hopen dat het met Friso goedkomt. Wat een naar nieuws!"