Verhalen over Zeeuwse vrouwen gebundeld

OOST-SOUBURG -
Het boek is deels tot stand gekomen door crowd funding wegens een tekort aan subsidie. Mensen konden een vrouw 'adopteren' die zij bijzonder vinden. Inmiddels is op die manier ruim 74.000 euro binnengekomen. Er was een tekort van 85.000 euro.

Jacoba van Beieren

Eén van de crowdfunders is Willy van Meegen. Zij adopteerde Jacoba van Beieren. Van Meegen werkt bij het archief in Goes. Omdat Jacoba van Beieren mogelijk in Goes heeft gewoond was haar keuze snel gemaakt.

Evenwicht

Volgens historica en samensteller van het boek Els Kloek ontbreken vrouwen in de meeste geschiedenisboeken en werd het tijd voor wat evenwicht met een speciaal geschiedenisboek over belangrijke vrouwen uit de laatste duizend jaar.

Meta de Vries

Het boek is geschreven door meer dan driehonderd deskundigen. De Middelburgse archivaris Peter Sijnke nam ook één van de 1001 vrouwen voor zijn rekening. Hij beschreef vrouw 997: radiopresentatrice Meta de Vries (1941-2011).

Tentoonstelling

De verhalen van de beroemde, beruchte maar ook onbekend gebleven vrouwen komen behalve in het boek, ook tot leven in een tentoonstelling die vanaf morgen te zien is bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.