Nieuwsflits 2 woensdag 8 februari 2012

euthanasie, ggd, ontucht, kinderdagverblijf, strao, renesse, zeeuws kampioenschap, korte baan schaatsen

De Strâo 2012 in Renesse is afgelast omdat op het traject waar de paarden overheen moeten lopen teveel sneeuw en ijs ligt. Volgens de organisatie is dat niet verantwoord. Alleen het ringsteken voor de kinderen gaat door, maar dit is verplaatst naar de schaatsbaan in Renesse. Ook de feestavond gaat gewoon door. De strâo is een traditie op verschillende dorpen op de kop van Schouwen waarbij de hoeven van de paarden worden gewassen in de zee, nadat deze een hele winter op stal hebben gestaan.
De politie heeft dinsdag een 24-jarige man uit Middelburg aangehouden, omdat er aangifte tegen hem is gedaan van ontucht met een 3-jarig meisje bij kinderopvang De Tuimelaar in Vlissingen. De ouders van zo'n 150 kinderen zijn gisteravond door burgemeester Roep ingelicht over de aangifte in het gemeentehuis van Vlissingen. Daar waren ook de directeur van Kinderopvang Walcheren (KOW), waaronder De Tuimelaar valt, de teamchef van de politie en een vertegenwoordiger van de GGD.
Aanstaande vrijdag wordt naast het terrein van Burggolf in de wijk Mortiere in Middelburg een Zeeuws kampioenschap kortebaan schaatsen gehouden. Het ZK kortebaan gaat bij de mannen over een afstand van 160 meter. De vrouwen leggen 140 meter af. De wedstrijd gaat vrijdagavond om 19.00 uur van start. Deelname is mogelijk vanaf 12 jaar.