Vlissingen in het teken van Rescue 2012

VLISSINGEN -
Ook aan wal is veel te zien, zoals de Amerikaanse brandweerwagens van de Groningse stichting bosbrandweer. Een ladderwagen en een zogenoemde tiller kwamen donderdagmiddag met luide sirene over de Boulevard naar het Bellamypark gereden.

Pracht en praal

De wagens zijn in al hun Amerikaanse pracht en praal te bezichtigen. De eerste wagen heeft de stichting in Duitsland gekocht. De tweede wagen, de tiller, is door de stichting uit Groningen in Newark gekocht en via New York en Hamburg naar Groningen vervoerd.

Binnen- en buitenland

Tijdens Rescue 2012 komt een groot aantal verschillende hulpverleningsdiensten in actie. Zo is er een vliegdemonstratie met een kustwachtvliegtuig, is er een vlootschow en er is een reddingsdemonstratie met behulp van een helikopter. Aan het evenement, dat ook dit jaar mikt op 75 duizend bezoekers, doen hulpverleningsdiensten uit binnen- en buitenland mee. Alles speelt zich af op en rond de boulevards en het badstrand van Vlissingen.

Openbaar vervoer

De organisatie raadt bezoekers aan zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen. De zonnetrein pendelt tussen het NS-station en de Coosje Buskenstraat. Verder zijn er twee grote fietsparkeerplaatsen ingericht bij het Nollebos en bij de Glooiing ter hoogte van de Coosje Buskenstraat.

Rescue Vlissingen 2012 is ook live te volgen via deze website. Bekijk de beelden op omroepzeeland.nl/rescuevlissingen.