Danny Blind assistent-bondscoach bij Oranje

ZEIST - De oud-verdediger was net als Van Gaal trainer en technisch-directeur bij Ajax. Het tweetal werd eerder genoemd om de leiding bij de Amsterdamse club over te nemen. Ajax-icoon Johan Cruijff wist daar via de rechter een stokje voor te steken. Daarna vertrok Blind bij de Amsterdammers waar hij sinds 1986 actief was.

Samenwerking

Blind en Van Gaal kennen elkaar al jaren en hebben al vaker samengewerkt. Zo maakte Blind als speler deel uit van het Ajax-elftal dat in 1995 de Champions League-finale won van AC Milan. Van Gaal was toen de coach.

Presentatie

Blind en Van Gaal hebben een contract getekend voor twee jaar. Wie nog meer deel uitmaakt van de technische staf is nog niet bekend. De KNVB meldt dat de nieuwe staf pas op 10 augustus officieel wordt gepresenteerd. Dan zullen alle betrokkenen een persconferentie geven.

Blind Danny Blind kijkt uit naar zijn hereniging met Louis van Gaal Ajax. "Ik heb altijd al de intentie gehad om ooit nog eens iets samen te doen met Louis. Als dat dan mogelijk is op het hoogste niveau, bij het Nederlands elftal, dan is dat ongelooflijk mooi'', liet hij vrijdagavond weten op de website van zijn management.