Hoogerland vierde in koninginnerit Tirreno

Hoogerland kwam na 196 kilometer binnen in een groepje met klassementsleider Chris Horner (VS). De Vacansoleil-DCM-renner had een achterstand van 18 seconden op ritwinnaar Vincenzo Nibali (Ita) van Liquigas. Horner blijft leider in het algemeen klassement, Hoogerland klimt naar de zesde plaats op 48 seconden. De Tirreno duurt nog tot en met dinsdag.

Nog beter

"Ik heb dit nog nooit gekund en het positieve is dat ik het gevoel heb dat ik nog verder kan verbeteren", vertelt de 28-jarige Hoogerland vanuit Italië. "Misschien kan ik komende dagen nog wel wat verder opschuiven in het klassement."

Milaan-San Remo

Na de Tirreno gaat Hoogerland zeer waarschijnlijk Milaan-San Remo rijden. Die wedstrijd heeft hij nog niet eerder gereden. Daarna zou hij zich aanvankelijk gaan richten op het Vlaamse voorjaar. De kans is alleen groot dat hij de Ronde van Vlaanderen toch nog schrapt van zijn programma. "Ik wil niet twee dingen half doen, dus ik denk dat ik me beter kan richten op de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. Maar ik ben er nog niet helemaal uit."