Verdachte dodelijk ongeval verhoord

HULST - Rond 01.30 uur fietste het slachtoffer met een 44-jarige vriend over de Tolweg, een parallelweg van de Absdaalseweg bij Hulst. Volgens de politie kwamen beide fietsers van het festival Vestrock in Hulst. Mogelijk is het tweetal door de auto van de verdachte geschept.

Doorgereden

Voorbijgangers troffen de 44-jarige fietser aan die rondliep op de plaats van het ongeluk. De 46-jarige man uit Stekene was toen al op de plek van het ongeluk overleden. De verdachte automobilist is na het ongeluk doorgereden.
Auto
Op de plek van het ongeval werd de buitenspiegel van een auto gevonden, ook is een ruit van de auto gesneuveld. Uit onderzoek van de politie bleek dat de spiegel afkomstig was van een Alfa Romeo uit het bouwjaar 2005-2006. De auto is aangetroffen bij de woning van de verdachte en in beslag genomen.

Drugs
De politie onderzoekt nu de mogelijkheid of te achterhalen is of de verdachte tijdens het ongeluk onder invloed was van drank of drugs. Er is bloed bij hem afgenomen en hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren.

Vestrock
De organisatie van muziekfestival Vestrock in Hulst heeft geschokt gereageerd. Op de website is een bericht geplaatst waarin ze melden dat de man een goede Vestrock vriend was. "Stichting Vestrock is geschokt door het zeer droevige bericht over een goede Vestrock-vriend die onderweg naar huis van een geslaagde festivaldag is omgekomen bij een verkeersongeval. Wij wensen de familie, alle vrienden en nabestaanden de grootst mogelijke sterkte in deze moeilijke tijd."

Opsporing
De politie bedankt in een videoboodschap iedereen die via sociale media heeft meegezocht naar de verdachte van het ongeluk. De videoboodschap is op YouTube gezet.