Algerijn Athamna doet mee aan Marathon Zeeland

OOST-SOUBURG -
Athamna is ingegaan op een uitnodiging van Marcel Adriaanse uit Middelburg. Adriaanse heeft een team met atleten samengesteld die geld ophalen voor de
. Inmiddels is al meer dan elf duizend euro binnen voor het goede doel. Ook Athamna maakt deel uit van dat team. Die stichting vecht tegen een zeldzame vorm van kinderkanker.

Visum

Adriaanse kreeg vrijdagmiddag bericht dat het visum voor de 28-jarige Algerijn aangevraagd is. Eerder liet Athamna al aan hem weten mee te willen doen. "We zijn achter de schermen al maanden bezig om hem op te sporen. Onze hoofdsponsor betaald zijn ticket en we zijn heel blij dat hij in ons shirt de marathon komt lopen", aldus Adriaanse.
Oud-winnaars
Athamna is met 2:33.52' houder van het parcoursrecord in de Marathon Zeeland. De organisatie wil zoveel mogelijk oud-winnaars mee laten doen aan de komende jubileum-editie. Ook Rik Wolswinkel (winnaar 2011) en Pieter Heggen (winnaar 2003) verschijnen aan de start. Drievoudig winnaars Jan van der Marel (2005, 2006 en 2007) en Sébastièn Schletterer (2003, 2008 en 2009) doen vanwege blessures niet mee.

Ophef

Na de overwinning van Athamna in de achtste editie van de Marathon Zeeland in 2010 ontstond er ophef over zijn deelname. Hij was destijds door Archie Staal uit Burgh-Haamstede naar Zeeland gehaald. Collega-atleten klaagden er destijds over dat Staal kort voor de marathon nog een startnummer voor Athamna had weten te bemachtigen.