Glazen huis Kwadendamme hoopt op duizend euro

KWADENDAMME -
De actie van de oudste leerlingen van de rooms katholieke basisschool begint op woensdag 19 december. Om 17.00 uur betreden zij hun eigen glazen huis, de speelzaal waar aan beide kanten grote ramen zijn. Zij zullen 24 uur lang niets eten, maar alleen wat drinken. Na afloop kunnen de kinderen gelijk aanschuiven bij het kerstdiner op school.
De leerlingen van de Heylingersschool in Kwadendamme willen het ingezamelde geld zelf bezorgen bij het echte glazen huis in Enschede. Ook daar zoeken ze een sponsor voor.
Andere klassen van de basisschool zetten een eigen actie voor het goede doel. Geld moet worden opgehaald door sponsoring door vrienden en familie.
3FM Serious Request vraagt dit jaar samen met het Rode Kruis aandacht voor de baby's. Elke zes seconden sterft er een baby. Jaarlijks zijn dat wereldwijd 5,5 miljoen slachtoffers. De babysterfte is het gevolg van een gebrek aan goede medische zorg en begeleiding. Ziekenhuizen zijn vaak slecht bereikbaar voor zwangere vrouwen en veel vrouwen weten niet goed voor hun pasgeboren kind te zorgen.
Drie dj's van 3FM vragen van 18 tot en met 24 december aandacht voor babysterfte vanuit het Glazen Huis in Enschede. Het drietal eet zes dagen lang niets en maakt 24 uur per dag live radio en televisie.