TOP kampioen na simpele zege op Fortis

ARNEMUIDEN - Al na zeven seconden spelen stond TOP tegen Fortis op voorsprong door een treffer van Leon van Belzen en die scherpte hield de thuisploeg de eerste twinitig minuten vol. Toen stond het al 9-0 voor de ploeg van het trainersduo Peter Crucq / Erik Maljers. "We begonnen ontzettend goed", zei Crucq na afloop. "Ik vond niet eens dat Fortis zo heel slecht verdedigde, maar wij waren zo scherp als een mes. Remco Crucq wist pas na 21 minuten de eerste treffer voor Fortis (9-1) te maken.

Na een ruststand van 12-2 kon Fortis het in de tweede helft tot 16-6 bijbenen. Daarna nam TOP weer verder afstand en won het de kampioenswedstrijd uiteindelijk met 23-7. "We zijn ontzettend blij", zegt aanvoerder Jeanine Marijs. "We zijn toe aan het spelen in de Overgangsklasse in de zaal. Ik denk dat we met deze jonge groep nog veel verder kunnen groeien." Crucq temperde het enthousiasme. "We moeten nog afwachten in welke Overgnagsklasse we terecht komen en de doelstelling zal hoe dan ook handhaving zijn. Maar we zijn natuurlijk ongelofelijk blij dat we gepromoveerd zijn."
Swift
Een klasse lager, in de 2e klasse, was er ook een Zeeuwse ploeg die kampioen werd. Swift uit Middelburg had in de thuiswedstrijd tegen ONDO uit 's Gravendeel genoeg aan een gelijkspel, maar won overtuigend met 22-8.