Vierde overval op Chinees restaurant in maand tijd

KOUDEKERKE - Een politiehelikopter met een warmtecamera werd ingezet om de omgeving af te zoeken. Ook waren er politiehonden ingezet. Dit leverde geen dader op. De vermoedelijke dader is een blanke man met een stevig postuur. Hij droeg een zwarte trui met witte letters aan de voorkant. Een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de gewapende overval. De politie is ook op zoek naar getuigen die meer weten van een auto die ten tijde van de overval bij het restaurant gezien is. Merk, kleur en nummerbord zijn onbekend. De recherche heeft inmiddels een tiental tips binnengekregen over de overval.

Vierde in een reeks
Op 4 maart werd een restaurant aan de Varkensmarkt in Middelburg overvallen en op 1 maart een restaurant aan het Oranjeplein in Oost-Souburg. Op 20 februari werd een Chinees restaurant in Vlissingen overvallen. De politie Zeeland sluit niet uit dat de overvallen op Chinese restaurants in Zeeland door dezelfde persoon zijn gepleegd. In het kaartje onderaan de pagina is te zien waar de overvallen zijn gepleegd.

'Absurd'
Peter Arkenbout van de Koninklijke Horeca Nederland regio Zeeland vindt de reeks overvallen "te absurd voor woorden". Volgens hem moeten restauranteigenaren proberen zo weinig mogelijk contanten in huis te hebben. De horecabond maakt zich al langer zorgen om de reeks overvallen op Walcherse restaurants en snackbarren.