Ruiten ingegooid bij ex-verdachte Oosterland

OOSTERLAND -
De politie bewaakt de woning van de man, totdat nieuwe ruiten zijn geplaatst of de kozijnen zijn afgedicht. De politie wil niet reageren op berichten uit het dorp, dat ook de autobanden van de man zijn lek gestoken.

Pyromaan

Sinds vorig jaar maart zijn er tientallen branden geweest in Oosterland, voornamelijk in schuurtjes. Omdat er misschien een pyromaan actief is, wordt er extra gesurveilleerd in het dorp.

Brand

In de nacht van dinsdag op woensdag was er opnieuw een brand; aan de Lange Achterweg ging een schuur in vlammen op. De brand werd rond 03.00 uur 's nachts ontdekt. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Gewond

De 38-jarige man raakte bij deze laatste brand gewond. Na behandeling in een ziekenhuis in Rotterdam is hij door de politie aangehouden en een paar uur in Torentijd vastgezet. Daarna is hij dus weer vrij gelaten.

Tweede verdachte

Na de laatste brand aan de Lange Achterweg is ook een tweede verdachte aangehouden. Deze 22-jarige inwoner van Oosterland zit nog steeds vast op verdenking van betrokkenheid bij de serie branden in zijn woonplaats. Begin deze maand zat hij ook al drie dagen vast, maar werd toen bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.