Tijd dringt voor bezwaar tegen kerncentrale

BORSSELE -
Ook de tijd dringt. Tegenstanders van de kerncentrale in Borssele hebben nog tot 2 mei de tijd om een bezwaarschrift in te dienen.

Klein

Dirk Bannink, een van de drie vrijwilligers van de Stichting: "We zijn een kleine organisatie zonder veel inkomsten. Voor ons is 318 euro veel geld. Maar we komen er wel. We hebben nog maar een paar tientjes nodig. Die kunnen we desnoods uit eigen zak betalen." De stichting heeft wel een advocaat gevonden die kosteloos juridische bijstand verleent.

Vergunning

Minister Kamp van Economische Zaken verleende EPZ, de eigenaar van de kerncentrale in Borssele, onlangs een vergunning om de kerncentrale twintig jaar langer open te houden. Stichting Laka had de Tweede Kamer opgeroepen om niet akkoord te gaan met de verlenging.

Uiterlijk

Bij de opening van de kerncentrale in 1973 was afgesproken dat Borssele in 2003 en uiterlijk in 2013 zou sluiten. Maar dat wordt nu dus hoogstwaarschijnlijk 2033.

Realistisch

Stichting Laka denkt er zelf eigenlijk ook zo over. "Realistisch gezien is de kans dat de Raad van State de vergunning vernietigt niet heel erg groot", schrijft de stichting op de actiesite.

Onderhoud

De kerncentrale ligt momenteel stil voor onderhoud. Omroep Zeeland houdt een dossier bij over de kerncentrale.