Vrouw bekogelt politie met dakpannen

VLISSINGEN -
De vrouw was het niet eens met de aanwezigheid van de filmploeg en begon deze te belagen. Eén van de twee agenten hield haar in bedwang. Daarop ging een 25-jarige man uit Vlissingen zich er ook mee bemoeien. Hij viel de agent aan, die kreeg enkele vuistslagen in het gezicht.

Pepperspray

Hierdoor moest de agent de vrouw loslaten. De andere agent schoot te hulp. Ook deze tweede agent kreeg van de 25-jarige man enkele vuistslagen. De agenten gebruikten pepperspray. De man wist toch weg te komen. Hij werd even later aangehouden op de Weyevlietweg.

Dak

Ondertussen had de vrouw kans gezien om op het dak van haar woning te klimmen, waar ze de dakpannen lostrok om die naar de agenten te gooien. Na lang praten lukte het de politie om haar te kalmeren. Ze kwam naar beneden, waarna ze werd aangehouden.

Programma

De agenten gingen naar een woning in de wijk Westerzicht na een melding. De agenten werden daarbij vergezeld door een filmploeg van de EO voor het televisieprogramma 'Het Politiebureau'.

Afgezet
Vanwege dit incident is een deel van de wijk Westerzicht een tijdlang afgezet. Daarbij werd de politie geassisteerd door de Mobiele Eenheid, die in de buurt was. Ook kwam er een ambulance ter plaatse, en was de brandweer uitgerukt met een ladderwagen.