Project voor zwangere vrouwen gaat door

MIDDELBURG -
De subsidie voor het project van Maatschappelijk Werk Walcheren en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis liep vorig jaar af. Vanwege het succes van het project hebben de Walcherse gemeenten besloten om Veilige Start Zeeland financieel te blijven ondersteunen. Vorig jaar zijn 84 zwangere vrouwen geholpen.

Pasgeboren

De initiatiefnemers van het project stellen dat ieder pasgeboren kind een goede start verdiend. Soms zorgen de omstandigheden voor een minder gunstige uitgangssituatie. Dat wordt veroorzaakt door de woonsituatie, de financiële situatie of dat ouders extra hulp nodig hebben door psychische klachten of een verslaving.

Regelingen

Voor de begeleiding zijn de initiatiefnemers ook afhankelijk van allerlei landelijke regelingen. Door allerlei bezuinigingen is bijvoorbeeld het beroep doen op Geestelijke Gezondheidszorg lastiger geworden.

Linda Voortman

De initiatiefnemers van Veilige Start Zeeland hebben vandaag/vrijdag Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks uitgenodigd om haar te vertellen over het project, dat in Zeeland is bedacht en opgezet.