Rentree wielrenner Nick Nieuwdorp uitgesteld

OOST-SOUBURG - Nieuwdorp (21) wordt al bijna twee jaar geteisterd door blessureleed. In 2010 werd bij hem de Ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Toen hij weer op de fiets zat, kwam Nieuwdorp ten val in de Baronie Classic. Daardoor kreeg hij last van zijn rug. Hij is diverse malen onderzocht. "De een zegt dit, de ander zegt dat. Het lijkt erop dat m'n bekken snel scheef trekt omdat m'n spieren niet sterk genoeg zijn. Op een scan was ook slijtage te zien, maar dan had ik er al eerder last van moeten hebben. Het komt er gewoon op neer dat m'n rug sterker moet worden".

Operatie

Door de voorhoofdsholteontsteking gebruikt Nieuwdorp nu zware neusdruppels. Als de klachten niet voorbij gaan, moet hij wellicht geopereerd worden.

Rentree

Aanvankelijk wilde Nieuwdorp, die tijdens de wintermaanden goed getraind had, in maart zijn rentree maken in de Ronde van Oud-Vossemeer. Nu wil hij in april weer op de fiets zitten.

De Jonge Renner

Nieuwdorp is dit seizoen teruggekeerd bij wielervereniging De Jonge Renner uit Oosterhout. Die ploeg werd maandag gepresenteerd voor het nieuwe seizoen. In 2009 reed Nieuwdorp ook al voor de Brabantse ploeg.