Wethouder tevreden over verloop Eneco Tour

MIDDELBURG -
Marcel Kittel van Argos-Oil Shimano was maandag op de Dam in Middelburg de sterkste renner in de sprint van de eerste etappe van de Eneco Tour. "Kittel is een topsprinter en als hij dan hier wint, is dat reclame voor Middelburg", zegt wethouder De Vries. Hij hoorde dat er tussen de tien- en vijftienduizend toeschouwers langs het hele parkoers in de gemeente Middelburg stonden.

Giro

Het was voor de gemeente Middelburg de tweede keer dat er een grote wielerwedstrijd in de gemeente werd verreden. In 2010 finishte de Giro d'Italia ook al op de Dam.

Contract
De provincie Zeeland heeft een driejarige overeenkomst getekend met de Eneco Tour. Daarom finishte deze wedstrijd uit de WorldTour dit jaar in Middelburg. Dat kostte de gemeente vijftigduizend euro. Als gevolg van het contract met de Eneco Tour komt de wedstrijd ook in 2013 en 2014 naar Zeeland. Het is nog niet duidelijk naar welke gemeente. De Stichting Wielerpromotie Terneuzen heeft laten weten interesse te hebben om in 2014 de Eneco Tour naar Zeeuws-Vlaanderen te halen.