Rob Kroonen reist 2400 kilometer voor NK judo

HULST - Kroonen woensdagmiddag vanuit Zeeuws-Vlaanderen alvast met de auto naar Leibnitz vertrokken. "Ik heb m'n vlucht afgezegd", vertelt Kroonen. "En ga met de auto naar Oostenrijk, zodat ik zaterdag na de wedstrijden meteen weer richting Nederland kan rijden om zondag op tijd in Rotterdam te zijn voor het NK." Een reis van in totaal 2400 kilometer. "Een beetje gekkenwerk is het wel ja", geeft Kroonen toe.

Kroonen heeft veel zin in het NK en mag via een achterdeur toch deelnemen omdat Grim Vuijsters het titeltoernooi in de klasse +100 kilogram laat schieten. Op welk toernooi denkt Kroonen de meeste kans te maken? "Op het EK, in m'n eigen leeftijdscategorie denk ik de meeste kans te hebben, maar ik heb toch wel het meest zin in het NK." Opvallend is ook nog dat hij aan het EK meedoet in de klasse -100 kilo, dus er moeten in een dag tijd ook nog wat kilo's bij.

Naast Kroonen is Tess van 't Westende uit Vlissingen (klasse -57 kilogram) de enige andere Zeeuwse deelnemer. De uit Middelburg afkomstige Elisabeth Willeboordse (klasse -63 kilogram) laat het NK aan zich voorbijgaan.