'Koken op het niveau van Michelinster is topsport'

TERNEUZEN -
De koks zetten
op de kaart. Het krijgen en behouden van een ster is niet niets. Constant moet het bedrijf op hetzelfde hoge niveau functioneren.

Rust

Drie-sterrenkok Sergio Herman van Oud-Sluis wijt zijn succes aan de rust in Zeeland. "Als ik in de stad had gezeten was ik nooit zover gekomen. Hier valt niet zoveel te beleven en kan je jezelf helemaal focussen op je werk."

Michelinster

De 27-jarige Syrco Bakker is een van de jongste chefkoks met een Michelinster. De chefkok van Pure C in Cadzand-Bad zegt veel offers te hebben gebracht om te komen waar hij nu is. "Waar andere jongens vroeger op vakantie gingen, ben ik stages gaan lopen bij restaurants. Voor je sociale leven heb je zo nauwelijks tijd."

Topsport

"Koken op het niveau van een Michelinster is een topsport", aldus chefkok Eric van Bochhoven van restaurant 't Vlasbloemeken in Koewacht. "Maar als je het doet met passie, dan zie je het niet als zo. Dan doe je het puur met plezier en vol liefde. Dat is wel het belangrijkste met koken."