Vrijdag eerste resultaten onderzoek explosie

VLISSINGEN - Op die bijeenkomst riep het OM inwoners van Ritthem op om mee te denken en met tips te komen over het opblazen van de caisson. Tot nu toe is niet duidelijk wie de explosie heeft veroorzaakt en waarom.
Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt de ontploffing. Op de bijeenkomst in de kantine van korfbalvereniging Atlas in Ritthem kwamen maandagavond zo'n honderd belangstellenden af.

Munitiedepot

Burgemeester Roep van Vlissingen gaf aan dat hij niet weet hoe het nabijgelegen munitiedepot van Defensie beveiligd wordt. Hij vond dat hij dat wel moest weten en zei dat uit te gaan zoeken.

Walcheren en een groot deel van Zuid-Beveland werden vrijdagavond opgeschrikt door een enorme knal. Die bleek te zijn veroorzaakt doordat onbekenden een betonnen caisson op het strand bij Ritthem met explosieven hadden opgeblazen.

Onderzoek
De politie is nog bezig met een onderzoek. Zo is maandagmiddag en -avond in het bos van Ritthem nog gezocht naar brokstukken. Die zijn wel gevonden, maar restanten van explosieven zijn niet aangetroffen, liet politiewoordvoerster Esther Boot maandagavond weten. Burgemeester René Roep wil een onderzoek naar vermeende criminele activiteiten op het strand.

De informatiebijeenkomst werd gehouden in de Globe, de kantine van Korfbalvereniging Atlas in Ritthem.