Eeuwfeest paters maristen Hulst


In 1911 vestigden de Franse paters maristen zich in Hulst in het door hen gebouwde klooster aan de Carmelweg. Het klooster was een plek waar jonge priesters werden opgeleid. In 1999 is het klooster overgegaan naar het Reynaert-college  en zijn de paters maristen verhuisd naar de Zandstraat.

Acht paters

Er woonden toen wel 100 mensen. Nu nog acht, van wie de jongste pater Reurs is, hij is 64 en pastor in de 13 parochies in Zeeuws Vlaanderen. Hij is de enige die nog een baan heeft, de rest is dus met pensioen. Een aantal van hen asisteert bij de kerkdiensten.
Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de paters maristen is een jubileumboek gemaakt door pater Brand en pater Snijders.

Eucharistieviering

In de basiliek van Hulst is vanmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur een bijzondere eucharistieviering. Monsigneur Kronenberg, oud-student van Hulst zal voorgaan in de dienst, samen met de paters maristen van de communiteit uit Hulst en paters die vroeger in Oost Zeeuws Vlaanderen hebben gewerkt. Na de viering is er een informele receptie in de basiliek.