De Boevere gaat voor Liberaal Democratische Partij

SLUIS - De Liberaal Democratische Partij vindt De Boevere een partij die zowel sociaal als liberaal is met een duidelijke visie over Europa. "Sammy Van Tuyll, de voorzitter van de partij, bleek tijdens een aantal telefoongesprekken een man met kennis en kunde, vooral waar het Europese aangelegenheden betreft."
De Liberaal Democratische Partij weet op dit moment nog niet of ze meedoet aan de verkiezingen op 12 september. Maar als de partij meedoet, is De Boevere bereid haar naam aan de lijst te verbinden.

Nederland Lokaal

Ook Nederland Lokaal heeft haar benaderd, maar hierover zegt De Boevere: "Nu heb ik zelf eigenlijk altijd een lichte allergie voor lokale partijen gehad die ik uit ervaring vaak ‘vechtpartijen’ noem. In het verleden heb ik het ook wel cafépolitiek genoemd. Ik snap de overwegingen van Nederland Lokaal om mee te doen met de verkiezingen. 24,5% van de Nederlanders stemt gemeentelijk of regionaal op lokale partijen die lijntjes met Den Haag ontberen waar wel veel beleid gemaakt wordt dat lokaal ook van belang is." Toch zegt De Boevere dat het woord ‘lokaal’ indruist tegen haar persoonlijke overtuiging.

VVD

De VVD was voor De Boevere door de mand gevallen door het zo makkelijk verkwanselen van de liberale beginselen die voor haar zo belangrijk waren: "Mijn stem van twee jaar geleden had ik achteraf net zo goed aan de SGP kunnen geven en dat is nooit mijn bedoeling geweest."