Thuiszorg protesteert tegen bezuinigingen

TERNEUZEN -
In Terneuzen vertrokken ruim honderd medewerkers van de thuiszorg samen met ouderen vanaf de markt richting het gemeentehuis. Met spandoeken en borden lieten de werknemers weten dat ze zich niet neerleggen bij de bezuinigingen.

Gemeente

Op het gemeentehuis in Terneuzen werden de burgemeester en de wethouders om steun gevraagd. Donderdagavond werd in de gemeenteraad al een motie ingediend tegen de bezuinigingen, meer dan de helft van de partijen stemde ermee in.

Schade

Wethouder Co van Schaik heeft laten weten vierkant achter de zorgmedewerkers te staan. "We zullen Den Haag moeten laten weten dat we het hier niet bij laten zitten. We hebben al aan het kabinet laten weten dat ze dit nog eens goed moeten heroverwegen. Wij zijn van mening dat deze bezuiniging meer schade toebrengt dan dat het oplossingen biedt", zegt van Schaik.

Bezuinigingen

Als het Rijk gaat bezuinigen dan komt de huishoudelijke thuiszorg in het geding. Nu krijgt de gemeente Terneuzen bijvoorbeeld nog zes miljoen euro van de overheid die verdeeld wordt onder alle instanties. Daar blijft nog maar twee miljoen van over. Dat betekent voor ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen dat er heel wat banen geschrapt moeten worden.

Landelijk

Ook in andere delen van het land wordt er tegen de bezuinigingen geprotesteerd. Maandag 4 februari wordt een landelijke protestdag gehouden in Nieuwegein.