Bezuinigingen cultuur leiden tot ontslagen

MIDDELBURG -
De bezuinigingen leiden tot reorganisaties. Bij Scoop moeten er waarschijnlijk zeventien banen verdwijnen. Bij de Zeeuwse Bibliotheek kunnen de bezuinigingen ook zeventien banen kosten.

SportZeeland

SportZeeland moet de komende jaren ongeveer de helft van de provinciale subsidie inleveren. Het oorspronkelijke plan van de provincie was dat de subsidie zou worden afgebouwd tot nul euro in 2016.

Terra Maris

Terra Maris moet het doen met een ton minder subsidie. In de eerdere plannen zou de subsidie voor Terra Maris afgebouwd worden tot nul euro in 2016.
ZMf
De Zeeuwse milieufederatie heeft te horen gekregen dat ze het met 50.000 euro minder moeten doen. Volgens Tjeu van Mierlo van de ZMf gaat de organisatie hier niet mee akkoord. “Wij willen de volledige bezuiniging van tafel. We zouden straks minder dan drie ton subsidie krijgen en daar kunnen wij niet goed van bestaan.”

Zeeuws Museum

Het Zeeuws Museum moet 50.000 euro bezuinigen, aanzienlijk minder dan de oorspronkelijke 200.000 euro.

Omroep Zeeland

De voorgenomen korting van 500.000 euro op de subisidie van Omroep Zeeland gaat -althans voorlopig- niet door. Dat komt omdat de nieuwe regering wil dat de subsidie voor regionale omroepen geheel door het rijk wordt geregeld. Dus wacht de provincie af of dat inderdaad ook gebeurt.

COS Zeeland

Bij COS Zeeland zal de subsidiekraan de komende jaren langzaam dicht gedraaid worden. Omdat zij met COS Brabant gaan fuseren zou dit geen grote problemen op moeten leveren.

Cultureel Erfgoed Zeeland

Ook bij Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland vallen de bezuinigingen iets minder hoog uit.

Provinciebestuur

De aangepaste bezuinigingen staan in een voorstel dat naar Provinciale Staten is gestuurd. Die moeten daar nog een beslissing over nemen. Het dagelijks provinciebestuur wil nog niets over het nieuwe voorstel zeggen omdat het stuk vandaag pas naar de leden van Provinciale Staten is gegaan.